Temmuz 27, 2021

Börek Tarifi

sumeyra-dan-borek-tarifi

sumeyra-dan-borek-tarifi

Börek Tarifi

TARİF BANA AİTTİR … Kaydırmalı POSTTT… yine tarifi bana ait olan bir borek inanın bu kadar güzel olucağını tahmin etmiyordum.. biliyorum ilk aklınıza gelen tatlı olması ama inan bana o hafif tatlılık o kadar güzel lezzet katıyor ki. Sunu kesinlikle belirtmek isterim Tarifimin arkasindayim 🤗 kesinlikle deneyin derim ..

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 su bardagi su
1 yemek kaşığı sirke
Yarim paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
Yumuşak bir hamur elde edene kadar un
En son hamuru toparlamak icin 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hamuru yağlamak için
Oda sicakliginda iyice erimis 200 gr. Tereyag
Iç harcı icin
1 dilim buyuk bal kabakgi
2 adet orta boy sogan
1 yemek kaşığı seker tepeleme olmasin
Karabiber
Toz biber
Tuz
Sıvı yağ
Üzeri için
1 adet yumurta sarisi
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı

İlk önce iç harcı hazırlayıp sogumaya birakiyoruz. Soğanlarımızı piyazlık şeklinde dogruyoruz. Sıvı yagda kavuruyoruz. Hafif yumuşayan soğanlarıma 1 yemek kaşığı şekeri ekliyoruz. Kavurmya devam ediyoruz. Daha sonra rendeledigimiz bal kabağı rendesini koyup kavurmaya devam ediyoruz. Daha son tuzu ve baharatını ekliyoruz. Pişen harcimizi sogumaya birakiyoruz. Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yogurma kabina aliyoruz. Iyice karıştırıp unumuzu kontrollu sekilde eklemeye devam ediyoruz. Yumuşak bir hamur elde edince hamuru toparlamak icin avcumuza sivi yağımızı döküp hamuru toparlıyoruz. Daha sonra tezgahın uzerine hamurumuzu alıp bir kaç tur yoğuruyoruz. 15 dk dinlendirmeye birakiyoruz. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya boluyoruz. Cok ince olmuyacak şekilde hamurumuzu aciyoruz. Tereyagimizi suruyoruz. Daha sonra hamurumuzu kiviyoruz. Gül şeklinde hamurumuzu kıviriyoruz. Diger bezeyide ayni işlemi yapip bu şekilde 15 dk. Daha dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurlarımızı tepsi buyuklugunde aciyoruz. Firin kağıdı serilmis tepsimize hamurumuzu koyup uzerine Iç harcimizi koyup daha sonra diğer açtığımız hamurumuzu serip kenarları açık olmiyacak şekilde kapatiyoruz. Üzerine yumrta sarisi sut ve sivi yag karisimini suruyoruz. 200 derecelik firin alt ve üst eşit şekilde kızarana kadar pisiriyoruz. Deneyen herkeze afiyet olsun … çıtır çıtır harika bir lezzet 🎃🤗

sumeyra-dan-borek-tarifi
sumeyra-dan-borek-tarifi